Westeneng Architectuur

Westeneng Architectuur (WATT) is een landelijk opererend architectenbureau met ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen en technisch uitwerken van projecten in de utiliteits- en woningbouw voor zowel professionele als particuliere opdrachtgevers.

Verrassend, eigentijds en strak

Onze manier van werken is geen stijl maar een houding. We kijken bij de start van iedere opgave op een integrale manier naar de essentie van de opgave, zodat kan worden geanalyseerd wat hierop het beste architectonische antwoord is. Hierbij vormt het samenspel van de gebruikerswensen, de randvoorwaarden uit de omgeving en de energetische ambities de basis van de opgave. Na een analyse van de wensen en randvoorwaarden komen wij tot een helder concept, wat resulteert in een verrassend, eigentijds en strak gedetailleerde gebouw.

Jan Westeneng

Jan Westeneng (IJsselstein, 1977) is de oprichter van Westeneng Architectuur. Hij studeerde van 1994 tot 1998 Bouwkunde aan de HTS in Utrecht, waarna hij in 2001 als architect aan de TU Delft afstudeerde. Direct daarna trad Westeneng in dienst bij Bronsvoort Blaak Architecten in Amerongen. Hier is hij als projectarchitect voornamelijk betrokken geweest bij projecten waarbij een divers programma op een specifieke locatie gerealiseerd moest worden. Voorbeelden hiervan zijn: woontoren 'Het kasteel' in Nieuw Vennep, het kantoorpand No.1 voor de hoofdkantoren van HEMA en VNU Media op de NDSM-werf in Amsterdam en het Cultuurhuis "Nieuw Geesterhage' in Castricum. Deze analytische aanpak is ook kenmerkend voor het winnend ontwerp van een woongebouw in Gorinchem dat hij ontwierp voor de BNA Jonge Architectenprijsvraag in 2007. Sinds 2009 is Jan Westeneng met Westeneng Architectuur betrokken geweest bij een diversiteit aan projecten waar een op maat gemaakt gebouw is bedacht op een specifieke locatie.

Coöperatie Lievendaal

Westeneng Architectuur maakt onderdeel uit van Coöperatie Lievendaal aan de Hof 8 in Amerongen. Dit is een samenwerkingsverband van zeven bedrijven die werkzaam zijn in ontwerp, engineering en projectmanagement van de bebouwde omgeving.

Lid van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA)

Registratienummer Stichting Bureau Architectenregister: 1.020901.005

Nummer Kamer van Koophandel: 302.64.986