Appartementen Richterslaan

Het nieuwe woongebouw is in de plaats gekomen van een 2-laags kantoorgebouw aan de Richterslaan. De nieuwbouw is op een eigentijdse manier ingepast tussen de kantoorgebouwen uit de jaren tachtig. 
Net als de buurgebouwen is dit appartementengebouw alzijdig ontworpen. Dit is onder andere gedaan door het gebouwvolume op twee hoeken af te schuinen (hoek A.C. Verhoekweg-Richterslaan en de hoek waaronder ook de gebouwentree is bedacht). Daarnaast is het gebouwvolume aan de zijden van de buren voorzien van schuine dakvlakken als onderdeel van het gebouwvolume. Dit wordt versterkt door de leien van de gevel ook te gebruiken voor de schuine dakvlakken. De balkons en dakterrassen zijn binnen het gebouwvolume ontworpen om de buitenschil qua beeld niet te verstoren.
De entrees van de bergingen en de stijgpunten liggen aan de tramzijde in verband met de geluidbelasting. De woonruimten, de balkons en de hoofdentree van het gebouw zijn georiënteerd op de hof. Zodat een levendige ‘hofgevel’ is ontstaan, die de leefbaarheid en sociale veiligheid van de hof vergroot.

Date:
Category:
Locatie:
Nieuwegein
Opdrachtgever:
Het Fort B.V.
Gerealiseerd:
2022
Tags: