Bedrijfsverzamelgebouw Arbon / Zenith Rubber

Het bedrijfspand voor Arbon Agenturen en Zenith Rubber Europe is een ontworpen op een een hoeklocatie aan de rand het bedrijventerrein Remmerden. Aan de westzijde ligt het gebouw aan de Autoweg (de entree naar het bos) en aan de zuidzijde aan de doorgaande weg tussen Rhenen en Utrecht met een magnifiek uitzicht over de uiterwaarden en de Nederrijn.

Het bedrijfspand is ontworpen als bedrijfsverzamelgebouw, waarbij de gebouwdelen eenvoudig zijn te koppelen tot grotere units. Op de prominente hoek van de Utrechtsestraatweg/Autoweg is de hoofdentree gesitueerd voor het logistieke bedrijf Arbon Agenturen en Zenith Rubber Europe met daarachter een serie docks, die bereikbaar zijn vanaf de Autoweg. Op de eerste verdieping zijn de kantoren gesitueerd, die een riant uitzicht hebben op de Nederrijn.

Het gebouw is zorgvuldig ingepast in z’n omgeving, waarbij de grote schaal van het gebouw is verkleind door specifieke gebouwdelen, zoals de royale zonwering en het houten volume met etalage aan de Utrechtsestraatweg, de onder een hoek geplaatste docks langs de Autoweg en de in de tuin geïntegreerde entree naar de parkeergarage.

Date:
Category:
Locatie:
Rhenen
Opdrachtgever:
Arbon Agenturen / Zenith Rubber
Tags: